a fish on a stand
Blog & News
people on a plane

Τα 8 συνηθισμένα λάθη των ταξιδιωτών και πως να τα αποφύγετε

Χάσατε την ανταπόκρισή σας και ξεμείνατε στον ενδιάμεσο σταθμό; Πήγατε στο αεροδρόμιο και διαπιστώσατε ότι έχει λήξει το διαβατήριό σας; Βρήκατε φθηνό ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της πόλης και ξοδέψατε ένα σωρό λεφτά σε ταξί και εισιτήρια; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές, ώστε στο εξής να αποφεύγετε τις πιο συνηθισμένες ταξιδιωτικές... κακοτοπιές.

a boat in the water

Tips για να μη βαριέται το παιδί στο ταξίδι με το πλοίο

Σίγουρα έχετε βρεθεί στην δύσκολη θέση να πρέπει να γίνεται «κακιά», φωνάζοντας μέσα σε ένα γεμάτο πλοίο, στο παιδί σας να καθίσει επιτέλους ήσυχο, να πάψει να τρέχει στους διαδρόμους σαν τρελό και να σταματήσει να τσιρίζει από βαρεμάρα!

Μήπως δεν είχατε οργανωθεί σωστά; Ένα πρόσφατο ταξίδι με την κόρη μου, μου έδωσε την ιδέα να σας γράψω μερικά έξυνα tips για να κρατήσετε φρόνιμο το πιτσιρίκι σας!

a man and a child walking on a beach

Τι κάνουμε όταν το παιδί φοβάται τη θάλασσα

Οι οδηγίες του παιδιάτρου ρητές και κατηγορηματικές: «Bούτα τον στην θάλασσα αμέσως μόλις γεννηθεί. Τα μωρά είναι τόσο εξοικειωμένα με το νερό όσο και τα ψάρια...». Κι όμως. Αν κάποια μωρά είναι γεννημένα «γοργόνες» ή «σαργοί», κάποια άλλα απεχθάνονται το νερό όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν είναι όλα τα παιδιά «εραστές» της θάλασσας, αλλά ούτε και επιτυγχάνουν τις ίδιες αντιστάσεις στην κλίμακα του φόβου.
Κάθε παιδί είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, μία διαφορετική οντότητα της οποίας οφείλουμε να σεβαστούμε τις προτιμήσεις, μας αρέσουν δεν μας αρέσουν.

a person holding a book in a field of sunflowers

Ο τουρισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας της Tripadvisor για την ψυχολογία του ταξιδιού θα μπορούσε κανείς να πει για τους Ελληνες που ταξιδεύουν, πως ο τουρισμός μας... κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Η έρευνα που διερευνά τον τρόπο με τον οποίο τα ταξίδια μεταβάλλουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων διεθνώς και ανά εθνικότητα είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη σήμερα που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.