πως να μην βαριέται το παιδί ταξιδεύοντας με πλοίο
Tips για να μη βαριέται το παιδί στο ταξίδι με το πλοίο

Σίγουρα έχετε βρεθεί στην δύσκολη θέση να πρέπει να γίνεται «κακιά», φωνάζοντας μέσα σε ένα γεμάτο πλοίο, στο παιδί σας να καθίσει επιτέλους ήσυχο, να πάψει να τρέχει στους διαδρόμους σαν τρελό και να σταματήσει να τσιρίζει από βαρεμάρα!

Μήπως δεν είχατε οργανωθεί σωστά; Ένα πρόσφατο ταξίδι με την κόρη μου, μου έδωσε την ιδέα να σας γράψω μερικά έξυνα tips για να κρατήσετε φρόνιμο το πιτσιρίκι σας!
- Βιβλία: Σίγουρα θα του αποσπάσει την προσοχή ενώ παράλληλα θα το διασκεδάσει και δεν εννοούμε απαραίτητα βιβλία, μπορείτε και περιοδικά
- Υλικά ζωγραφικής: Πάρτε μαζί μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους ή ξυλομπογίες. Να είστε σίγουρες ότι το παιδί θα απορροφηθεί αρκετά.
- Μικρά παιχνίδια: Αυτό που σίγουρα θα ζητήσει το παιδί σας κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί ένα πάζλ που θα το απασχολήσει αρκετά ή κάποιο παιχνίδι δραστηριοτήτων με κάρτες.
- Snacks: Σίγουρα κάνοντας ένα μακρινό ταξίδι θα έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας διάφορα snacks σε περίπτωση που το παιδί σας πεινάσει.

- Παιδική ταινία στο λάπτοπ: Είναι απο τις μοναδικές φορές που δεν θα μετανιώσετε να βάλετε ταινία στο λάπτοπ αφού θα το κρατήσει απασχολημένο για τουλάχιστον δυο ώρες.

gkoutsopoulos | 28.09.2016